PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY ÚVODNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKY KRAJ ZLINSKY KRAJ OLOMOUCKY KRAJ JIHOMORAVSKY KRAJ PARDUBICKY KRAJ KRALOVEHRADECKY KRAJ LIBERECKY KRAJ VYSOCINA PRAHA STREDOCESKY KRAJ USTECKY KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKY KRAJ KARLOVARSKY KRAJ FOLKLORNÍ SDRUZENÍ ČESKÉ REPUBLIKY CESKY ROZHLAS BESKYDY-VALASSKO SLEZSKA HARTA CZECH TOURISM
Úterý 19.03.2024
Vyhledávání
  Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Základní informace o ČR
Česká NEJ
Kraje ČR
Turistické regiony
Turistické oblasti
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Pohádkové regiony
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality
Databanka akcí
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
PRAHA SRDCE EVROPY
  Město PRAHA
Pražská informační centra
Kalendář akcí v Praze
Lázeňství
  Lázeňská zařízení
Zdravotní pojištění
Kongresová turistika
  Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Výstavnictví a propagace
Kongresy a konference
Veletrhy a výstavy
Turistika a volný čas
  Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Pěší turistika
Agroturistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
Sport a relaxace
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Folklor a tradice
  Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Příroda a její ochrana
  Biosférická rezervace UNESCO
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
Ubytování a stravování
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Obchod a služby
  Služby motoristům
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti na prodej
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba
Království perníku

32 Brno a okolí [ Turistická oblast ]

IVANČICE VYŠKOV KLÁŠTER PORTA COELI MĚSTO BRNO SLAVKOV U BRNA GOTICKÝ HRAD PERNŠTEJN IVANČICE SLAVKOV U BRNA GOTICKÝ HRAD PERNŠTEJN KLÁŠTER PORTA COELI VYŠKOV VÝSTAVIŠTĚ BRNO MOTODROM BRNO, MASARYKŮV OKRUH VILA TUGENDHAT - PAMÁTKA UNESCO HRAD ŠPILBERK MĚSTO BRNO Brno a okolí
...kouzlo rozmanitosti...
Vychutnejte si atraktivní nabídku města Brna, obchodního a společenského střediska Jihomoravského kraje, kde se každoročně koná několik desítek mezinárodních veletrhů a výstav. Jako město zvyklé přijímat návštěvníky z celého světa Brno nabízí nepřeberné množství doprovodných služeb včetně řady společenských a sportovních akcí, kin, obchodů a zábavy všeho druhu. Výjimečnost regionu však spočívá v dokonalém spojení všech možností velkoměsta s řadou turistických cílů v atraktivním okolí, které je rájem pro všechny milovníky přírody, cykloturistiky i pěších túr. Rodiny s dětmi ocení zoologickou zahradu nebo vyhlídkové plavby po vodách Brněnské přehrady, které se dají výtečně spojit s výlety na romantický hrad Veveří. Pouhých pár kilometrů od Brna najdete Slavkovské bojiště, kde francouzský císař Napoleon Bonaparte dosáhl roku 1805 jednoho z nejslavnějších vítězství. Nechybí ani nádherné zámky, romantická historická města, středověké kláštery a zajímavá příroda.

- Brno - druhé největší město České republiky. Biskupská katedrála sv. Petra a Pavla, pevnost Špilberk s řadou historických expozic, prohlídka podzemních kasemat, Kapucínská krypta s mumií barona Trencka.
- Vila Tugendhat v Brně - špičková funkcionalistická architektura (1928-1930), nejvýznamnější evropská stavba architekta L. Miese van der Rohe, zapsaná na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Originální kompozice a vnitřní vybavení.
- Zámek Bučovice - renesanční zámek se stylovou zahradou a velkolepým arkádovým nádvořím. Sály se štukovou výzdobou a manýristickými freskami, na žertovných freskách Zaječího sálu zachycen svět, jemuž vládnou místo lidí zajíci.
- Dolní Kounice - malebné město se zámkem, poutní kaplí, souborem židovských památek a zříceninami středověkého kláštera Rosa Coeli s dochovaným chrámem sv. Petra a Pavla. Vynikající oblast pro pěstování červených vín.
- Ivančice - město s malebným historickým jádrem, středověký kostel Nanebevzetí Panny Marie s jedinečnou renesanční helmicí, cenný židovský hřbitov, památníky zdejších rodáků - secesního malíře A. Muchy a herce V. Menšíka.
- Nové Zámky v Nesovicích- půvabné šlechtické sídlo, jeden z nejdokonalejších příkladů slohově čisté italské renesance severně od Alp. Prohlídka stylových interiérů, vyhlídková věž, výstavy květinových dekorací.
- Oslavany- renesanční zámek s arkádami, kdysi ženský cisterciácký klášter. Expozice hasičského muzea a hornictví a energetiky Rosicko-oslavanského uhelného revíru s maketou důlní chodby, zámecký pivovar se stylovou restaurací.
- Pernštejn- romantické pohádkové sídlo, jedna z nejzachovalejších evropských goticko-renesančních pevností. Prohlídka spletitých stylových interiérů, nevšední věž čtyř ročních období, sál spiklenců, výstavy květinových dekorací.
- Klášter Porta Coeli v Předklášteří - klášterní komplex založený v roce 1233. Dominantou je goticko-románský kostel Nanebevzetí Panny Marie s unikátním gotickým portálem, prohlídka kapitulní síně a raně gotické křížové chodby s rajským dvorem. Muzeum s cennými mineralogickými expozicemi.
- Slavkovské bojiště - 2. prosince 1805 se mezi Brnem a Slavkovem odehrála jedna z nejproslulejších napoleonských bitev. Památková zóna zahrnuje například návrší Žuráň, vrch Santon u Tvarožné, Starou poštu u Pozořic a secesní Mohylu míru, památník obětem bitvy u Slavkova nad obcí Prace.
- Zámek Slavkov - v barokním zámku s rozlehlým parkem ve stylu francouzských barokních zahrad bylo 6. prosince 1805 uzavřeno příměří mezi Francií a Rakouskem; v části zámku napoleonská expozice, v parku golfové hřiště.

UMÍSTĚNÍ

NA ÚZEMÍ TURISTICKÉ OBLASTI EVIDUJEME


Typ záznamu: Turistická oblast
AKTUALIZACE: uživatel č. 508 org. 2, 24.03.2005 v 08:50 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
VELETRHY
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA